tirsdag 3. mars 2009

Reklame


Ordet reklame kommer opprinnelig fra det latinske ordet reclamare som betyr "å rope igjen og igjen". Hensikten med reklame er å reklamere et produkt eller en tjeneste via massemedier. Det finnes mange ulike massemedier som kan bli brukt, som for eksempel tv, aviser, store billboards, osv.

Et godt eksempel på en reklame som har fått stor suksess her i Norge er "Grandiosa Lørdagspissa" som ble lansert i 2006 med en egen sang. Denne reklamen hadde som hensikt å reklamere for den nye grandiosapissaen og var rettet mot alle i det norske samfunnet.
Det store hjelpemiddelet i denne reklamen var en sang og musikkvideo hvor det ble sunget om hvor god denne nye pissaen var til en hver tid. Refrenget i sangen forteller at denne den smaker "ekte kjærlighet" og at den er egnet for "de små og de store, og de bortskjemte kidsa". Reklamefilmen er en glad video med mange lyse og fine farger hvor alle menneskene er veldig glade etter å ha fått smaken av denne pissaen.
Som vist i eksemplene over blir det brukt veldig mye slæng i denne reklamen, noe som vil kanskje være med på å trekke til seg de yngste seerne. Det blir blant annet brukt ordene digg og kidsa som kanskje ikke er helt normalt for andre reklamer.

Denne reklamen er et veldig godt eksempel på en god reklame som fanger folks oppmerksomhet. Sanen som ble brukt i denne reklamen ble en så stor hit at den lå 8 uker på toppen av Vg-lista, og den ble lastet ned på 700 000 mobiltelefoner rundt i landet. Reklamen svarer godt på det produktet som blir reklamert og den gjør det på en morsom og original måte.

Ingen kommentarer: