onsdag 1. april 2009

Vinterland


Filmen "Vinterland" handler om en mann fra som kommer fra Kurdistan, men som nå bor i Troms. Hans kommende kone er på vei fra Nord- Irak for å flytte inn med han. Plottet i filmen dreier seg om to forskjellige personer som skal flytte sammen etter deres arrangerte bryllup er planlagt. Mannen heter Renas mens hans kommende kone heter Fermesk. Den handler om hvordan de blir kjent med hverandre og hvordan de skal leve sammen.

Filmen har en seriøs undertone som dreier seg om hvordan to personer må leve sammen etter at deres ekteskap har blitt planlagt familien deres. Filmen illustrerer dette veldig godt ved for eksempel å se hvordan Fermesk må lære seg norsk og hvordan de klarer å bli kjent med hverandre. De virker veldig fortvilet med en gang de møtes, men etter de har blitt bedre kjent med hverandre virker det som om de liker hverandres bedre.

Filmen er litt kjedelig, men det er ikke så lett å gjøre den så veldig mye mer underholdene ettersom den dreier seg om et seriøst tema. Men regissøren klarer å få med noen morsomme episoder som klarer å redde filmen. Noe annet som gjør filmen bedre er at den har med noen veldig originale skuespillere. Personene som er med i filmen representerer kanskje det bildet vi nordmenn har av folk som flytter til Norge fra Østen. De virker til tider litt forvirret, men gjør det beste av den situasjonen de befinner seg i. Tatt alt i betrakting så er det en god og seriøs film som har en del morsomme scener som egner seg fra målgruppen 14 år og oppover.

Ingen kommentarer: