tirsdag 10. februar 2009

The Good Life

En av mine yndlings musikkvideoer er "Good Life" av Kanye West og T-Pain. Sangen er hentet fra albumet til Kanye West kallt Graduation som ble utgitt i september i 2007. Sangen er rettet mot ungdommer og yngre voksne siden den tilhører sjangeren rapp og R`n B.
Teksten i sangen handler om det gode liv og hvordan jeg-personen i sangen skal nå toppen og gjøre moren sin stolt. Det blir referert til det gode livet i blant annet LA, Miami og New York, og om hvordan det gode livet ikke byr på mange problemer, men vakre kvinner og raske biler.
Musikkvideoen er regissert av Jonas & François og siden det er også veldig mange animasjoner i videoen som er laget av So Me. Videoen starter med at Kanye West skriver "welcome to the good life" men både han og T-Pain synger det. Teksten som de synger kommer opp på bildet som skrift i mange forskjellige farger. For eksempel når de sier "it feels like LA" sp kommer det opp en animasjon av LA. Det er derfor musikkvideon passer veldig bra til sangteksten. Man ser en handling som blir skrevet opp og synget samtidig. Videon forteller en historie som om det gode liv som blir veldig godt illustrert med de gode bildene og ordene, derfor vil jeg si at det er en fortellende video.
I løpet av sangen møter vi på begge artistene (Kanye West og T-Pain) og i tillegg en modell som skal representere de vakre kvinnene i det gode livet. Miljøet i musikkvideoen er vell et slags kjendis eller superstjerne miljø på grunn av at de synger om berømmelse, dyre biler og de vakreste kvinnene. Alt dette vises i en klar sammenheng i sangen og musikkvideoen. I løpet av sangen blir det også brukt noe av sangteksten til Michael Jacksons "Pretty young thing".
Det blir brukt veldig mange filmatiske virkemidler i videon som flere animasjoner, froskeperspektiv og kontrasten mellom at personene i sangen er svarte mens det blir brukt veldig mange "knasje" farger. Det er akkurat dette som gjør denne musikkvideon til så unik og kul. Videoen understreker sangen veldig på grunn av at det er akkurat det man tenker på om det gode liv som vises, i hvertfall for meg. Det blir også satt veldig stor fokus mot begge artistene fordi de er i bildet hele tiden. Det videoen forteller om gruppa er at de lever det gode livet og viser oss at det ikke er umulig, drømmer går i oppfyllelse.
Grunnen til at jeg valgte denne musikkvideoen er på grunn av at den er så unik med alle kontrastene og de kule fargene. eg har aldri sett en lignende musikkvideo før.

6 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Poste videoen, kanskje? Jaja, får lete på Youtube i stedet.

Sigrid Joh. O. sa...

Du begrunner veldig bra hvorfor du valgte den, og går dypt inn i noe overfladisk, noe jeg syns er godt gjort:)

Sindre sa...

nok et godt innlegg av deg, Svein! synes du reflekterer bra over det du skriver, og du setter deg godt inn i både tekstens og musikkens bakgrunn. Stå på videre, kammerat

Olve Hagen Wold sa...

Stilig den.

Jonatan sa...

Hærlig Svein! Du har analysert videoen veldig detaljert, og det virker som du har brukt lang tid på det. Innlegget er oversiktlig, men det er spesielt en ting jeg mangler... Du har glemt å poste videoen:P Uansett, så fant jeg den, og jeg er helt enig - den er kjempebra!

Katinka sa...

Du har fått med deg mange detaljer som du har beskrevet bra. Det er nesten så man kan se den for seg uten å ha sett den;P
veldig bra!