onsdag 22. oktober 2008

OD Dagen


Undgdomstiden i Bangladesh skiller seg veldig ut fra ungdomstiden her i Norge. Vi som lever her i for eksempel Asker og Bærum har en veldig lettere hverdag enn ungdom i Bangladesh. Krise for oss er hvis vi har så mye lekser at vi ikke rekker trening eller hvis vi må være med på hytta i helgen. Store problemer for oss kan virke som små bagateller for andre. Undgdom i Bangladesh får bare 5 års dekket skolegang, og mange unge må arbeide for at familien skal få råd til mat. Her i norge har alle rett til like bra utdanning og det enesete som kan hindre deg er om du gidder å gjøre en skikkelig innsats. I fattige land er det mange som ikke får sjangsen til å få en utdanning på grunn av at de ikke har råd. Ved at du ikke har utdanning kan det hende at du heller ikke har fått noe informasjon om samleie og sykdommer en kan få rundt dette. Konsekvensene av dette kan føre til sykdommer som for eksempel AIDS i verstefall.



Ved at en ikke får en skikkelig utdanning vil en ikke få like mange muligheter senere i livet enn det man egentlig kunne ha fått. Uttrykket "utdanning gir makt" stemmer egentlig veldig bra. En god utdanning vil gi deg mulighetene til å få de jobbene du vil ha som igjen vil gi deg de mulighetene her i livet som alle fortjener.



Ved deltakelese i operasjon dagsverk hjelper vi kvinner i Bangladesh slik at de får den muligheten alle skulle ha fått til utdanning. Jeg syntes dette er veldig bra. Ved å delta på OD dagen tror jeg vi åpner øynene våre slik at vi ser at ikke alle har det like lett som oss, og tar mulighet til utdanning som en selvfølge.

Ingen kommentarer: