tirsdag 16. desember 2008

Gutter er Gutter

En bok jeg vil anbefale på det sterkeste er "Gutter er gutter". Det er oprinnelig en engelsk roman, men er oversatt til veldig mange språk og blant annet norsk. Handlingn i boken foregår i London. Hovedpersonene er Will og Nicholas. Will er en rik man som ikke har store bekymringer her i livet. Han har arvet sine penger fra sin far som lagde en veldig kjent julesang for mange år siden som han får penger for hver gang den spilles. Han lever livet, og er med nesten en ny dame hver kveld.
Nicholas er en tenåring som ikke har det greit hjemme eller på skolen. På skolen blir han mobbet mens hjemme bor han med moren sin som er veldig deprimerende og prøver å ta selvmord. Men til tross for dette blir han framstilt som en veldig smart og humoristisk gutt.
Nicholas og Will møtes ved at Will bestemmer seg for å bli med i en gruppe for enslige foreldre, selv om han ikke har barn. Han møter en dame som heter Susie. Susie er en god venn av moren til Nicholas. Derfor drar Will, Nicholas og Susie på piknikk sammen en dag. Når de kommer hjem finner de moren i sofaen halvdød etter at hun har prøvd å ta selvmord.
Etter denne hendelsen begynner plutselig Nicholas å dukke opp på døren til Will for å være med han. De utvikler et slags vennskap sammen, og det virker nesten som Will blir en slags storebror for han.

Ingen kommentarer: